Kurser våren 2010

 

Kombinerad valp- och vardagslydnadskurs!
Kombinerad valp- och vardagslydnadskurs på 6 gånger. Vi befäster "nej" med olika övningar, tränar kontakt, ledarskap, att gå fint i koppel, möten med andra hundar, lär in olika moment, med mera. Allt utifrån varje hunds förkunskaper.

Kursen startar den 22 april och kommer att vara torsdagar kl 18. Varje tillfälle är ca 1 timme. Kostnad: 500 kr. Anmäl senast den 18 april.

Hunden ska vara vaccinerad enligt SKKs rekomendationer.

För anmälan eller information maila anmalan@pearldog.se.

Ajax och Vera - två av Nellies valpar

 

 

Viltspårskurs för nybörjare och fortsättningsekipage
För nybörjare: Hunden får gå spår av stegrande svårighet, och målet är att den ska kunna starta i anlagsklass på ett viltspårsprov. Du får lära dig att lägga egna spår.

Fortsättning: För hund som är godkänd i anlagsklass eller har motsvarande kunskaper. Spåren kommer att anpassas efter hunden.

Det är bra om ni har möjlighet att träna minst en gång hemma mellan kurstillfällena.

Kursavgiften är 600 kr för 4 gånger. Du måste ha en spårsele eller ett spårhalsband till hunden, samt en lina som är 10 meter.

För anmälan eller information maila anmalan@pearldog.se.

 

 

Bakgrund
Jag har utbildats till viltspårskursledare genom Springerklubben, och har haft både nybörjar- och fortsättningskurser sedan 2002. Av mina kursdeltagare har de flesta blivit godkända i anlagsklass, och flera har blivit viltspårschampions! Av de tre springrar jag själv haft är två viltspårschampions, och den tredje godkänd i anlagsklass.

Vardagslydnads-/valpkurser har jag haft både åt Svenska Blå Stjärnan, sedan 2000, och Springerklubben, sedan 2002. Genom Springerklubben har jag gått en valpkursinstruktörsutbildning hos Anna Hilding. Jag har även första-hjälpenkurser för hund i SBS regi.

På mina kurser jobbar vi med att på ett lugnt sätt på att befästa ett "nej", med kontakt, ledarskap samt att belöna de beteenden vi vill ha. Var och en tränar utifrån sin nivå.